Nyheder

Her kan du læse seneste nyt om WizeFloor. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev.


21/04/21

Nye apps Fiskespil og Geometrix er nu tilgængelige

Så er vores nye opdatering til WizeFloor klar! Denne gang med to nye apps, Fiskespil og Geometrix, samt en lang række forskellige forbedringer i softwaren inklusiv billedsøgning.

Fiskespil

Fishing

Fiskespil er en klassiker på interaktive gulve, og nu har vi også lavet et på WizeFloor, som kommer i to variationer. Den første variation handler om at fange fisk og få den bedste score som hold. Spillet kan f.eks. bruges sammen med en lang pind til specialundervisning. I den anden er fokus på sanseoplevelsen, hvor man kan gå rundt blandt fiskene, der svømmer væk, når man kommer for tæt på.

Det er som sædvanligt muligt at sætte sit eget præg på spillene ved at udskifte baggrundsbillede og musik samt ændre indstillinger såsom tid og hastighed.

Spillene er udviklet i samarbejde med vores japanske partner Relax'Creation og NHK.

Geometrix

Geometrix er en gammel kending, der nu kommer tilbage i nye klæder baseret på moderne teknologi. Formålet med app'en er at løse geometriopgaver ved at placere objekter på gulvet, og lave figurer, der opfylder forskellige kriterier såsom antal sider, areal, ligebenethed osv. Det er muligt at lave sine egne spil med nye opgaver i vores app.

Geometrix

Billedsøgning

En ofte efterspurgt funktionalitet har været billedsøgning ved oprettelse af spil. Vi er glade for at kunne opfylde ønsket i denne version, hvor det er blevet nemmere end nogensinde at oprette sine egne spil til WizeFloor. Tryk blot på "Søg" knappen ved et billedfelt, indtast et søgeord og vælg det ønskede billede. Vi søger kun i royalty-frie billeder i god kvalitet.

Billedsøgning

Andet

 • Det er blevet nemmere at lave sine egne forhindringer i Forhindringsløb. Man kan bl.a. vælge, om forhindringen giver plus, minus eller ingen point, hvilket åbner op for at bruge app'en til en lang række forskellige nye læringsspil.
 • WizeFloor GO kan nu automatisk kalibrere, når enheden bliver flyttet op eller ned. Derudover er genkendelsen af hænder og fødder blevet forbedret.
 • Skak-spillet er fjernet fra softwaren, da Flash, som spillet er bygget med, ikke længere understøttes af Adobe.
 • iOS app'en er fjernet fra App Store, da alle funktionaliterne i redigeringsprogrammet nu kan tilgås direkte i en hvilken som helst browser på WizeFloor.com/app.

Hvordan opdaterer jeg softwaren?

For at opdatere softwaren skal du trykke på knappen "Opdatering tilgængelig" i din gulvmenu og følge instruktionerne. Du kan også finde et link til softwaren i vores hjælpesektion.


26/02/21

Interaktive gulve skaber glæde hos indlagte børn på Eventyrgangen på OUH

Det er særlig hårdt for børn at få tiden til at gå og vente på, at man kommer ind til en operation. Det har man fundet en løsning på i Odense på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, som hører under Odense Universitetshospital (OUH).

I en niche, der ligger i midten af en 145 meter lang gang kaldet Eventyrgangen, kan man høre hujen, grin og latter, når et barn og forældre mødes på det interaktive gulv, WizeFloor, som børnehospitalet har installeret i loftet. Her kan børnene klikke sig rundt med hænder og fødder på den store gulvskærm og spille forskellige spil enten alene eller mod hinanden.

WizeFloor

Hospitalet var blandt de første inden for sundhedsområdet til at installere de interaktive gulve tilbage i 2013 på både Eventyrgangen og i kræftafdelingen. Ideen var dengang som nu at få børnene ud af hospitalssengene og stimulere dem fysisk og tankemæssigt, og dermed gøre dem hurtigere raske.

Quote"Det giver adspredelse til børnene og betyder, at de har mulighed for at bruge tiden aktivt i stedet for, at de bare skal ligge på deres stuer og vente på at blive raske, forklarer Mette Sorang Kjær, der er velfærdskoordinator og socialpædagog på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital.

De levende gulve giver særligt mening i en tid, hvor hospitalet er udfordret af de skærpede rammer med rengøring, som Corona-pandemien sætter. Det fungerer godt nu, hvor legetøj er fjernet, og opholdsrum er lukket ned.

Quote

“Det har været en åbenlys succes, og løsningen er så meget tilpasset pandemien, fordi det giver plads til leg, uden at man rører ved noget. Det har levet op til det værdisæt, vi oprindeligt ønskede, nemlig et tilbud, der kan lokke børn ud af sengen og anvendes hele døgnet uden oprydning og samtidig samle børn på tværs af diagnoser og specialer. Løsningen er i dag foldet ud med endnu en facet,” forklarer Mette Sorang Kjær.

Hun har i sit arbejde som velfærdskoordinator haft til opgave at skabe de bedste rammer for børnene på hospitalet. I sin søgen efter mulige løsninger faldt hun over det interaktive gulv.

Gulvet ligger frit tilgængeligt, så der er rigtig mange børn og forældre, som helt naturligt går hen og bruger det, når de er der. Der er ikke nogen regler for, hvordan man bruger det.

Det bliver både brugt af det fastende barn, der sammen med sine forældre venter på at blive kaldt til operation. Eller en pige, der bruger sin ventetid sammen med legehelten i spillet. Eller det kan være familien og søskende, der kommer langvejs fra for at besøge den nye lillebror.

Quote

“Det lokker børnene ud af sengen, når man som mor eller far spørger, om man ikke lige skal hen og træde nogle balloner i stykker. Og jeg kan se, at der sker noget i den her relation med dem, der mødes på gulvet. Der opstår et fællesskab, når nogen spiller fodbold, tramper balloner eller spiller et andet spil sammen med sin far. Og det fungerer også, hvis man sidder i kørestol,” forklarer hun.

WizeFloor indeholder en bred vifte af aktiviteter og spænder lige fra quizzer og hukommelsesspil til ballonspil og kategoriseringsspil. De er designet sådan, at de stimulerer interaktivitet, samarbejde og inklusion for alle brugerne på gulvet.


30/11/20

Julekalender på WizeFloor

Julekalender
Vi har traditionen lavet en julekalender til jeres WizeFloor med en masse sjov og julede spil.

I kan finde den under vores guide eller i vores community.

Rigtig god december måned.

Gode julehilsner fra
WizeFloor-nisserne


17/11/20

To nye apps - Forhindringsløb og Musikkassen - er tilgængelige

Vi er glade for at kunne frigive en opdatering til WizeFloor i dag med to nye apps, Forhindringsløb og Musikkassen, samt forskellige andre forbedringer i softwaren.

FORHINDRINGSLØB

Forhindringsløb

I Forhindringsløb kan 1 til 4 spillere spille sammen om at klare forskellige forhindringer. Hver spiller indtager hver sin løbebane på gulvet og løber på stedet. Herefter kommer der forskellige genstande imod spillerne såsom insekter, muldvarpe, fodbolde, bananer og meget andet. Nogle genstande giver bonuspoint mens andre fratrækker point, så pas på hvad du træder på. Til sidst gøres point op og spillerne kan komme på resultattavlen med deres fælles score.

Der er forskellige muligheder tilgængelige, hvis du gerne vil lave dit eget spil. Du kan f.eks. lave dine egne forhindringer, indstille antal spillere samt spillængde og hastighed.

MusikKASSEN

Musikkassen

Musikkassen er en simpel lille app for de små børn og til sanserum. App'en kan spille baggrundsmusik, og spillerne kan aktivere forskellige lyde ved at trykke på en række billeder på gulvet, hvorefter der vises en sjov animation.

Der er god lejlighed til at lave dine egne spil, da du kan uploade dine egne lyde og billeder, hvis du vil arbejde indenfor et bestemt emne.

Andet

 • Vi har lavet en lille rettelse i Sansesti, hvor skyggen på loftudgaven af WizeFloor skyggede for skildpadden til sidst.
 • Vi har også lavet en tilstand til social distancering, hvor du kan deaktivere spil, hvor spillerne kommer tæt på hinanden. Denne kan aktiveres ved at redigere din gruppe som administrator og klikke i boksen "Aktiver social distancering" og "Gem gruppe". Herefter aktiveres tilstanden automatisk næste gang du åbner menuen på gulvet.

Hvordan opdaterer jeg softwaren?

For at opdatere softwaren skal du trykke på knappen "Opdatering tilgængelig" i din gulvmenu og følge instruktionerne. Du kan også finde et link til softwaren i vores hjælpesektion.


12/11/20

WizeFloor har fået godt gang i samarbejdet med japansk partner

WizeFloor in Japan

Nintendo og Pokémon. Japan har i flere årtiet beriget os med tegneserier og computerspil. Og nu smitter den japanske kultur også af på WizeFloor, som har fået godt gang i samarbejdet med japanske Relax’Creation.

Det japanske familiefirma arbejdede i forvejen med såkaldte sanserum, hvor eksempelvis børn med handicap eller specialskolebørn kan finde ro i afslappede rammer. De var på udkig efter et interaktivt gulvprodukt, som de kunne koble på deres sanserum, og kom derfor i kontakt med WizeFloor. Samarbejdet kom formelt i stand efter et besøg hos Alexandra Instituttet i 2018.

Quote

“Selvom interaktive gulve er effektive til børn med særlige behov, er det svært at finde sådanne systemer eller tilpasse dem til alle aktører,” siger Atsuko Hashimoto, CEO i Relax’Creation, og forklarer:

“Vi ville gerne skabe et interaktivt gulv til japanske børn, men fandt ud af, at der var mange udfordringer for at komme i mål med det. Derfor begyndte vi at lede efter en udenlandsk samarbejdspartner og fandt WizeFloor, som opfylder vores behov.”

Gensidig appudvikling

Samarbejdet har været frugtbart på flere fronter, fortæller Kaspar Rosengreen Nielsen fra Alexandra Instituttet, som står for udviklingen af WizeFloor, og som har været i Japan i forbindelse med samarbejdet.

Quote

“Relax’Creation er teamet op med NHK, der er Japans svar på BBC, som udover at producere tv, også laver uddannelsesmateriale. Det betyder, at der den vej igennem har været midler til, at vi har kunnet tage derover og lave noget undervisning for dem. Vi er blevet taget virkelig godt imod, og det har gjort, at vi har lært hinanden godt at kende,” forklarer han.

Samarbejde på tværs af tidszoner

Den tætte relation er især en fordel, når man skal samarbejde virtuelt i to forskellige tidszoner med ni timers forskel. Det foregår typisk ved, at Kaspar Rosengreen Nielsen møder ind om morgen, og så har de svaret på nogle spørgsmål, som han stillede dagen før. Det er en cyklus, som kører overraskende godt.

Quote

“De er rigtig gode til at lave grafik og til konceptudvikling. Det fungerer typisk ved, at de har nogle ideer, som de godt vil have lavet, og som vi hjælper med at realisere. På den måde er det en ren win-win situation, fordi vi får udviklet apps, som bliver tilgængelige for alle vores kunder - ikke kun i Japan, men også i alle de andre lande, hvor WizeFloor er ude.”

WizeFloor har typisk haft fokus på skole og uddannelse, og med samarbejdet er det blevet muligt at tappe ind i deres domænekendskab. De har netop frigivet appen “Sensory path”, som blandt andet henvender sig til børn med specielle behov.

Her projekterer man en sansesti ud på gulvet, som børnene skal følge. Målet med appen er at hjælpe børn til at slappe af og koncentrere sig i klasseværelset. Børnene følger en sti, hvor de skal klare forskellige forhindringer, herunder hoppe over huller og tusindben, rotere om sig selv, gå sidelæns og meget mere. På den måde får de både brændt noget energi og falder samtidig til ro, inden undervisningen begynder.

WizeFloor i Japan

Quote

“Det er noget lidt andet end det vi har lavet hidtil, og det er samtidig et område, som de har meget kendskab til og har en faglighed indenfor, så på den måde får vi styrket WizeFloor på nogle nye områder.”

“Det kræver også, at man laver tilpasninger til det japanske marked. Fordi en ting er at oversætte software, men en anden ting handler om at optimere indholdet til japansk tankegang. Måden de tænker grafik og lyd er anderledes, og giver samlet set et andet præg og tone end vi ville gøre herhjemme, men det er samtidig også med til at gøre det mere interessant set med vores briller.”

Den nye app Sensory Path kan ses her.


27/05/20

Ny Sensory Path app tilgængelig

Vi er glade for at kunne frigive en opdatering til WizeFloor i dag med vores nye app, Sensory Path, samt en lang række andre forbedringer.

Sensory Path

Sensory Path

Målet med Sensory Path er at hjælpe børn til at slappe af og koncentrere sig i klasseværelset. Børnene følger en sti fra start til mål og skal undervejs klare forskellige forhindringer såsom at hoppe over huller og tusindben, rotere om sig selv, gå sidelæns og meget mere. Stien fuldføres ved at følge en langsom skildpadde og afsluttes med en glad animation. Der er forskellige indstillingsmuligheder i redigeringsmenuen, hvor man kan ændre forhindringerne på stien. Prøv appen her (kræver login).

Appen er gratis og frit tilgængelig for alle kunder med et aktivt abonnement. Den er udviklet i samarbejde med vores japanske partner, Relax'Creation.

Andet

Vi har også forbedret de øvrige apps:

 • Gulvtastatur er tilgængelig til WizeFloor GO og er forbedret på alle platforme
 • Pong har fået nye startknapper og målanimation
 • Kategorier tillader hurtigere valg af svar og har fået nyt udseende
 • Ny lydoptager i redigeringsmenuen, der virker direkte i Safari på nyere iPads
 • Nye aktivitetssøjlediagrammer, der gør det nemmere at få vist de mest populære spil pr. måned
 • Ny placering af menuknap på WizeFloor GO øverst i midten af skærmen
 • I Gummiænder har vi rettet problemet med, at ænderne kunne sætte sig fast
 • Mulighed for op til 20 sten i Stepstone på WizeFloor GO og der er tilføjet lyd, når der vælges sten
 • Forbedret respons når man vælger knapper i Bomb the Pirate, Jewel Packer og Dungeon Jump
 • Forbedret oplevelse når apps kører på iPad


Hvordan opdaterer jeg softwaren?

For at opdatere softwaren skal du trykke på knappen "Opdatering tilgængelig" i din gulvmenu og følge instruktionerne. Du kan også finde et link til softwaren i vores hjælpesektion.


10/02/20

Børnehave på Syddjurs er blandt de første i landet til at bruge WizeFloor GO

En fleksibel løsning, der er nem at flytte mellem forskellige rum, og som sætter gang i bevægelsen hos børn, der ellers er tilbageholdende i nogle situationer med aktivitet.

Wizefloor Go_nyhed_mobilbanner

Sådan lyder erfaringerne fra Margrethe Børnehaven på Syddjurs, der det seneste år har anvendt WizeFloor GO. På det interaktive gulv bruger børnene deres hænder og fødder til at interagere med de forskellige spil på gulvet og får på den måde trænet deres samarbejdsevner.

LÆS MERE


15/01/20

WizeFloor på Bett Show 2020

Næste uge er vi på Bett Show i London med vores partner Osborne Technologies for at vise WizeFloor GO. Hvis I er på udstillingen, så kig endelig forbi i Ed Show Hall 1, stand EDA30. Læs mere her.

Bett Show 2020


10/12/19

Ny WizeFloor GO video

WizeFloor GO er vores populære flytbare gulvløsning, der nemt kan flyttes imellem rum. For at vise hvor nemt det er at flytte WizeFloor GO rundt, har vi udgivet en video på YouTube.

Tag et kig videoen nedenfor og læs mere om vores løsninger.


27/11/19

Nye versioner af Stepstone og Paper Lines er klar

Vi har løbende fokus på at modernisere vores apps, så vi er derfor glade for at kunne lancere forbedrede versioner af Stepstone og Paper Lines bygget på moderne webteknologi idag. Dette er med til at gøre dem hurtigere, tilgængelige på flere platforme og meget nemmere at opdatere med nye mulighed fremadrettet.

Stepstone
Stepstone

Paper Lines
Paper Lines

Vi har også gjort det muligt at bruge YouTube videoer som baggrundsmusik i Blomster og Spor og har rettet et par mindre fejl i Kategorier og Storyteller.

Hvordan opdaterer jeg min software?

For at opdatere software tryk på knappen "Opdatering tilgængelig" i din gulvmenu og følg instruktionerne. Du kan også finde et installationsprogram i vores hjælpesektion.