Nyheder

28/05/19

Skolebørn bruger WizeFloor til at lave apps til dagplejebørn

I Odense har Dagplejen Vest fået dobbelt glæde af deres WizeFloor. Her har elever fra femte klasse på Paarup Skole lært at udvikle digitale app-spil til en dagpleje, så de mindre børn kan lære om højre og venstre, farver og dyr gennem leg og bevægelse.

Photo from TV2.dk

At udvikle en app er for det meste forbeholdt folk med en baggrund inden for it - eller bare voksne. Men det er ikke tilfældet på Paarup Skole, hvor eleverne fra femte klasse med stor succes har lavet en app til dagplejebørnenes WizeFloor.

Både store og små børn bliver rustet til et digitalt samfund

Lederen af Dagplejen Vest, Svend Besser Degn, synes, det er en god idé, at klodserne bliver skiftet ud med en skærm for en stund.

Quote”I dagplejen snakker vi rigtig meget om, at vi gerne vil stille børnene bedst muligt til det samfund, som de er en del af, og der er det digitale ikke til at komme uden om”, siger han. ”De får en forståelse for, at der findes noget digitalt, som kan noget andet end bare at spille – man kan faktisk arbejde med det.”

Med det nye initiativ får både dagplejebørnene og skoleeleverne udviklet deres digitale sprog.

Eleverne besøgte dagplejen for at sætte læringsniveauet

Formålet med elevernes app er at lære de mindre børn noget om højre og venstre, farver og dyr gennem bevægelse, spil og leg. Som en del af forløbet har femteklassen derfor besøgt dagplejen for bedre at kunne vurdere, hvor meget de små egentlig forstår.

Quote”Det skal være alderssvarende til, hvor gamle de er. Vi er jo vant til noget lidt sværere, siger eleven Maja Lundsgaarde.

Successen skal gentages – og før end planlagt

Initiativet er blevet taget godt imod, og begejstrede udbrud fra dagplejebørnene under legene vidner om, at Paarup Skoles elever ikke har ramt helt ved siden af. Det glæder eleven Ida Kruse Haagensen.

Photo from TV2.dk

Quote”Jeg er da rigtig stolt. Det er fedt at se børnene blive glade af at spille det. Jeg har det godt med, at de kan få noget ud af det og lære en masse af alle de her ting, vi har lavet - så kan de også bruge det, når de skal i skole og i børnehave.”

Både dagplejen og skolen synes, at samarbejdet har været så stor en succes, at man allerede nu snakker om at gøre det to gange om året i stedet for en.

Læs om samarbejdet mellem børnene som nyhed på tv2 her.